-
1
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot op een lage stand. Fruit de helft van de knoflook kort mee. Snijd de basilicumsteeltjes fijn en voeg ze toe. Blus af met de wijn en tomatenblokjes. Laat de saus 20 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper.
-
2
Smelt de boter in een hapjespan met de overige knoflook en roerbak hierin de spinazie. Laat afkoelen en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
-
3
Schep een deel van de basilicumblaadjes door de tomatensaus en schenk in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de ricotta en Parmezaanse kaas door de spinazie.
-
4
Schaaf de courgette in lange plakken. Snijd de lasagnebladen in de breedte een keer door en leg ze op een plak courgette. Verdeel steeds een lepel van de spinazievulling over het pastadeeg en rol het geheel voorzichtig op. Steek bij het uiteinde van de courgette een prikker door de rolletjes om ze bij elkaar te houden. Zet de rolletjes rechtop in de tomatensaus. Maak zo alle rolletjes en dek de schaal af met aluminiumfolie.
-
5
Bak de rolletjes 20 minuten in de oven en verwijder dan het aluminiumfolie. Bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas en de pijnboompitten. Bak de rolletjes onafgedekt nog 10 minuten verder tot de kaas en pijnboompitten lichtbruin zijn. Garneer met basilicumblaadjes en serveer direct.
bereidingstip
Serveer als vega hoofdgerecht voor 2 personen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.