4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rundvlees gestoofd in bier

Rundvlees gestoofd in bier

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
1 fles donker bier

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.79

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.49
750 gram runderstooflappen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 22.04
2 uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
70 gram tomatenpuree

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.49
1 eetlepel mosterd

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
2 laurierblaadjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
1 theelepel gedroogde tijm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09
1 eetlepel bruine basterdsuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
1 eetlepel balsamicoazijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.65
2 eetlepels bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09

  • 1 Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Braad de blokjes vlees met niet teveel tegelijk rondom bruin en schep ze uit de pan.
  • 2 Laat de ui in het braadvet fruiten tot ze begint te kleuren.
  • 3 Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
  • 4 Voeg de mosterd, de laurier, de tijm, de suiker en de azijn toe. Roer er de bloem door. Blus af met het bier en schep het vlees terug in de pan. Het vlees moet net onder staan; voeg zonodig een extra scheutje bier of water toe.
  • 5 Bestrooi met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan op het laagste pitje circa 2 1/2 uur stoven. Of zet de pan in een op 150°C voorverwarmde oven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
  • 6 Lekker met gekookte aardappelen, frieten, aardappelpuree, rijst of pasta en groenten naar keuze, bij voorbeeld sperzieboontjes of spruitjes.

bereidingstip

Dit gerecht kan uitstekend de dag tevoren worden gemaakt en voor het serveren worden opgewarmd.

wijnadvies

Een glas bier is dorstlessend en toepasselijk. Een glas rode Merlot biedt de passende verfijning (16-18°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 40 gram