4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Salade caprese met geroosterde tomaat en basilicumolie

Salade caprese met geroosterde tomaat en basilicumolie

ingrediënten


bestellen
15 min
4 personen
6 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
theelepel gedroogde rozemarijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99
chilipepervlokken

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.89
1 bosje basilicum

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09
3 bollen buffelmozzarella

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 11.07
3 bollen mozzarella

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 11.07

benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de tomaten horizontaal door en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie, rozemarijn en een snuf chilipeper en verdeel dit over het snijvlak van de tomaten.
  • 2 Rooster de tomaten circa 15 minuten hoog in de oven. Let op dat de knoflook niet verbrandt, zet anders de schaal wat lager in de oven. Neem de tomaten uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Pureer intussen de basilicum, 50 ml olijfolie, zout en peper met de staaf mixer tot een fijne groene saus. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over een bord. Leg de geroosterde tomaten ertussen. Besprenkel met de basilicumolie en het vocht uit de ovenschaal. Geef de rest van de basilicumolie apart erbij. Lekker met ciabattabrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 20 gram