4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Salade met geroosterde broccoli en krokante kip

Salade met geroosterde broccoli en krokante kip

ingrediënten


20 min
4 personen
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram slamelange

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilethaasjes
2 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de broccoliroosjes om met 2 el olijfolie en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat.
  • 2 Rooster de broccoli in 20 min. beetgaar in de oven. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de kipfilethaasjes in 6 min. lichtbruin en gaar.
  • 3 Meng voor de dressing de pindakaas met de sambal en gembersiroop. Verdun de dressing met 3-4 el water. Breng de pindadressing op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de slamelange met de rode ui en de geroosterde broccoli over 4 borden. Leg de kipfilethaasjes erop en besprenkel met de pindadressing.

bereidingstip

Bestrooi de salades met gezouten pinda’s of gebakken uitjes. Serveer met een schaaltje kroepoek.. Ook lekker met een kipschnitzel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 392 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 20 gram