4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

ingrediënten


30 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 ongepaneerde varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Sla de schnitzels eventueel nog wat platter met een deegroller of vleeshamer en bestrooi ze rondom met zout en peper. Bestuif ze met bloem.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng de aardappelparten met de knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 3 Verwarm ondertussen een eetlepel van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de rest van de boter en citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al roerend op lage stand smelten. Leg de schnitzels terug in de saus en laat nog enkele minuten mee warmen.
  • 5 Neem de aardappelparten uit de oven en bestrooi ze met peterselie. Serveer de schnitzels met een lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.

wijnadvies

Lekker met pittig wit zoals Sea Breeze Sauvignon Blanc of Nava Real Rueda. Ook een lichtkruidige rosé als Saint Saturnin schuift graag aan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 28 gram