4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof

Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 kleine struikjes witlof
200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vloeibaar bakproduct
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

16 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pel de sjalotjes en halveer ze. Verhit de helft van de boter met de olie en fruit hierin de sjalotten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de rest van de boter bij het bakvet en bak de karbonades hierin goudbruin.
  • 3 Voeg de sjalotten, de laurierblaadjes en de wijn of de bouillon toe. Breng aan de kook en stoof daarna met deksel 20 minuten.
  • 4 Verwijder de laurierblaadjes. Halveer de struikjes witlof in de lengte.
  • 5 Smelt de boter, leg het witlof erin en bestrooi de struikjes met de suiker. Bak het lof aan beide kanten in circa 4 minuten per kant goudbruin en beetgaar.
  • 6 Sprenkel de balsamico-azijn erover. Serveer het vlees met de witlof en gekookte krieltjes of aardappelpuree. Stappen

wijnadvies

Haal de rode Marqués de Almonacid aan tafel. Of gooi het over de Italiaanse boeg met Montalto Nero d’Avola. Maar ook wit kan, mits u een stevige Chardonnay kiest. Die van Casa de Campo bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 27 gram