4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Sinterkaas­fondue met hartige kruidnoten

Sinterkaas­fondue met hartige kruidnoten

ingrediënten


30 min
4 personen
bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

bospeen

dit product is niet beschikbaar

mosterd
honing
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter witte druivensap
250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

fonduepan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol van het gekruide deeg balletjes ter grootte van een kruidnoot en leg ze op een bakplaat. Draai van het pittendeeg langwerpige stafjes en leg ze op de tweede bakplaat. Bestrijk met water en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 2 Verwarm de bouillon met het druivensap in een pan met dikke bodem, tot het bijna kookt. Zet de warmtebron laag en voeg de kazen in delen al roerend toe tot ze gesmolten zijn. Roer de maizena los met 2 eetlepels water of melk en klop dit erdoor. Laat de kaasfondue op een lage stand nog een paar minuten al roerend pruttelen. Breng naar smaak verder op smaak met peper, nootmuskaat, honing of mosterd. hartige kruidnoten en stafjes eromheen.
  • 3 Serveer de kaasfondue in de fonduepan boven een theelichtje met alle groenten, hartige kruidnoten en stafjes eromheen.

bereidingstip

Je kunt deze fondue helemaal maken zoals jij ’m het lekkerst vindt. Laat bijvoorbeeld de geitenkaas weg wanneer je hier niet zo van houdt, of voeg juist wat blauwe kaas in blokjes toe. Deze fondue is alcoholvrij zodat de hele familie ervan kan genieten, maar met een scheutje witte wijn of kirsch maak je er een klassieke Zwitserse kaasfondue van.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 39 gram