4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Snel gebakken biefstuk met lente-ui

Snel gebakken biefstuk met lente-ui

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

400 gram Oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

bouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram pandanrijst

dit product is niet beschikbaar

theelepel zwarte peper

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

300 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

  • 1 Schep de biefstukplakjes om met maïzena, 1 eetlepel olie en zwarte peper en laat het vlees 10 minuten staan.
  • 2 Zet de rijst op en kook deze gaar.
  • 3 Zet de wok op de hoogste stand en verwarm hem 1 minuut voor. Schenk er 5 eetlepels olie in, draai deze rond in de wok tot de olie heet is. Roerbak de knoflook 10 seconden.
  • 4 Voeg dan de biefstukplakjes toe en roerbak, nog steeds op een hoge stand, 20 seconden.
  • 5 Schenk de beide sojasauzen langs de rand van de wok erbij en schep direct daarna de biefstukplakjes met een schuimspaan uit de pan.
  • 6 Voeg 100 ml water en het bouillon­tablet toe en breng dit aan de kook.
  • 7 Schep de roerbakmix bij de saus in de wok en verhit het geheel op halve stand al omscheppend 5-7 minuten.
  • 8 Zet weer op hoge stand, schep de biefstukplakjes en de lente-ui in de wok, voeg de sesamolie toe, meng het door elkaar en serveer het gerecht op borden.

bereidingstip

Vervang de roerbakmix door 1 prei in ringen, 1 rode ui in ringen en 200 gram champignons in plakjes.

wijnadvies

Een echt roodgerecht. Met een fles cabernet sauvignon zit u altijd goed, bijvoorbeeld de Hills of California, een Sunny Mountain of de Que Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 26 gram