4 personen
uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Soufflé van boerenkoolstamppot en oude kaas

Soufflé van boerenkoolstamppot en oude kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

500 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 souffléschaaltjes

  • 1 Zet de aardappelen op in ruim water met zout en breng aan de kook.
  • 2 Voeg na 10 minuten koken de boerenkool en het ontbijtspek toe, kook in een afgesloten pan nog 5 minuten en giet dan af.
  • 3 Neem het spek uit de pan en snijd dit in dunne reepjes.
  • 4 Stamp de aardappelen met de spekreepjes en kool samen met de boter en warme melk en breng goed op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Roer de eidooiers en 3/4 van de kaas erdoor.
  • 7 Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf en schep deze voorzichtig door de stamppot.
  • 8 Schep de stamppot in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de soufflé in circa 20 minuten gaar en bruin.

bereidingstip

Lekker met rookworst.

wijnadvies

Groen en rood gaan prima samen. Heerlijk met een mooie Shiraz van Gamma bijvoorbeeld. Of anders toch wel met Landenwijn Chili of Côtes du Rhône Blason des Mages.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 26 gram