- 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt circa 3 minuten. Schep uit de pan. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortels toe aan het bakvet en bak circa 8 minuten op een hoge stand.
- 2 Schep het gehakt terug in de pan. Voeg de gezeefde tomaten, oregano, tomatenblokjes, bouillonblokjes, wijn en melk toe en breng aan de kook. Zet vervolgens de warmtebron laag en laat de saus afgedekt minimaal 6 uur stoven. Roer regelmatig door en voeg tussendoor eventueel een scheutje water toe als het geheel droog kookt.
- 3 Kook de spaghetti vlak voor het serveren beetgaar. Serveer met de bolognesesaus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
bereidingstip
De saus voor deze spaghetti bolognese wordt nog lekkerder na een nachtje in de koelkast. Maak deze saus dus gerust al een dag van tevoren klaar. . Je kunt de bolognesesaus iets korter laten stoven. Maar hoe langer, hoe intenser de smaak wordt. Zo kun je de saus wel 8-10 uur laten pruttelen op een heel lage stand.