4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 runderbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

350 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

350 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt circa 3 minuten. Schep uit de pan. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij en wortels toe aan het bakvet en bak circa 8 minuten op een hoge stand.
  • 2 Schep het gehakt terug in de pan. Voeg de gezeefde tomaten, oregano, tomatenblokjes, bouillonblokjes, wijn en melk toe en breng aan de kook. Zet vervolgens de warmtebron laag en laat de saus afgedekt minimaal 6 uur stoven. Roer regelmatig door en voeg tussendoor eventueel een scheutje water toe als het geheel droog kookt.
  • 3 Kook de spaghetti vlak voor het serveren beetgaar. Serveer met de bolognesesaus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

bereidingstip

De saus voor deze spaghetti bolognese wordt nog lekkerder na een nachtje in de koelkast. Maak deze saus dus gerust al een dag van tevoren klaar. . Je kunt de bolognesesaus iets korter laten stoven. Maar hoe langer, hoe intenser de smaak wordt. Zo kun je de saus wel 8-10 uur laten pruttelen op een heel lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 38 gram