- 1 Verwarm de barbecue voor met een directe en een indirecte zone.
 - 2 Ris de tijm en de rozemarijn en snijd samen met de bieslook en de peterselie ragfijn. Meng met de olijfolie.
 - 3 Borstel de aardappels schoon en dep goed droog.
 - 4 Leg de aardappels op een snijplank en snijd in zeer dunne plakjes, maar laat onderaan nog wel nèt aan elkaar zitten.
 - 5 Leg de aardappels in een vuurvaste schaal en lepel er rijkelijk wat kruidenolie over. Kruid met zout en peper.
 - 6 Plaats indirect op de barbecue en laat gedurende ongeveer 35 minuten roosteren. Lepel er tussendoor de kruidenolie overheen, zodat de plakjes open gaan staan.
 - 7 Wikkel de speklappen om de satéprikkers en zet aan de bovenkant vast, zodat een spekfakkel ontstaat.
 - 8 Grill de fakkels rechtstreeks boven de kooltjes rondom tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
 - 9 Snijd de limoenen doormidden en grill rechtstreeks boven de kooltjes op het snijvlak tot dit mooi gekleurd is.
 - 10 Lepel nog wat kruidenolie over de aardappels en serveer met de gegrilde spekfakkels en de gegrilde limoen. Serveer met de barbecuesaus.
 
bereidingstip
Bereidingstijd: ongeveer 10-15 minuten, plus 35 minuten in de barbecue