4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Spinazie-kokossoepje met knoflookcroutons

Spinazie-kokossoepje met knoflookcroutons

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39
1 teentje knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
2 sneeën witbrood

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
rode peper

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
600 gram spinazie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.90
400 milliliter groentebouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.59
limoen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
200 milliliter kokosmelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng 2 eetlepels olie met de knoflook en een snuf zout en wentel de broodblokjes erdoor. Spreid het brood uit op de bakplaat en bak de croutons in de oven in 8-10 minuten goudbruin.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de ui en rode peper. Voeg zodra de ui glazig is de spinazie toe en bak tot alles is geslonken.
  • 4 Voeg de bouillon en limoensap toe en warm 2 minuten door. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de soep in kommetjes, roer de kokosmelk er voorzichtig in een swirl door en bestrooi met de croutons.

wijnadvies

Huiswijn rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 8 gram