4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spinazieomelet met kaas

Spinazieomelet met kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram spinazie

  • 1 Stoom de spinazie in twee porties in circa 5 minuten iets zachter maar niet helemaal gaar. Druk de spinazie zoveel mogelijk uit en hak hem grof.
  • 2 Vermeng met de geraspte kaas en breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
  • 3 Klop de eieren los met de crème fraîche en nog wat zout en peper.
  • 4 Schep de spinazie door de geklopte eieren en meng goed.
  • 5 Verwarm het bakproduct in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep het spinaziemengsel erin.
  • 6 Strijk glad en laat de omelet met een deksel op de pan op lage stand 8 à 10 minuten garen.
  • 7 Draai de omelet met behulp van het deksel en bak de andere kant nog enkele minuten. Snijd de omelet in punten en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappelen of frietjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 36 gram