4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Spitskoolroerbak met champignons

Spitskoolroerbak met champignons

ingrediënten


25 min
4 personen
400 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit 1 eetlepel olie in de pan, rooster de walnoten en houd ook apart. Snijd de helft van de bosui in schuine stukjes van 2-3 cm. Snijd de rest in ringetjes en houd apart.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de stukjes bosui, spitskool en kerrie 4-5 minuten. Bak de champignons 2-3 minuten mee en schep de helft van de walnoten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi de roerbak met de rest van de walnoten, de ringetjes bosui en het sesamzaad. Lekker met eiermie of rijst.

bereidingstip

Vervang het kerriepoeder in dit recept door 1 eetlepel currypasta. . Neem cashewnoten, amandelen of pecannoten in plaats van walnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 12 gram