4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Spitskoolsalade met wortel en rozijnen

Spitskoolsalade met wortel en rozijnen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 parten spitskolen

  • 1 Snijd de kernen uit de parten spitskool en schaaf of snijd het blad in smalle reepjes. Roer de mayonaise, wittewijnazijn, tomatenketchup, worcestersaus, zout en peper door elkaar tot een dressing.
  • 2 Schep de spitskoolreepjes, wortelreepjes, rozijnen en peterselie door de dressing. Laat 1 uur intrekken. Lekker bij gegrild vlees of vis en gebakken aardappels.

bereidingstip

Het is misschien niet de eerste bereidingsmethode waar je aan denkt bij spitskool. Maar parten van deze kool kun je ook heel goed roosteren. Natuurlijk op de barbecue, maar ook in een grillpan of in de oven krijgt de kool dan een heerlijk grillsmaakje. Wrijf in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels