4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Spruitenstamppot met parma-saucijs en wittewijnsaus

Spruitenstamppot met parma-saucijs en wittewijnsaus

ingrediënten


40 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

700 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes salie
4 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg steeds 1 saucijs op een plak ham en leg er 2 blaadjes salie op. Rol de ham om de saucijzen.
  • 2 Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar. Kook de spruitjes de laatste 8 minuten mee.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de saucijzen op een lage stand om en om bruin. Giet de wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Keer de saucijzen een paar keer om.
  • 4 Bind de wijnsaus met een paar klontjes koude boter.
  • 5 Giet de aardappels en spruitjes af en voeg de melk en de rest van de boter toe. Stamp alles grof tot een smeuïge stamppot en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 6 Serveer met de saucijzen en bedruppel met de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 21 gram