4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppotje met zoete aardappel, spruitjes en feta

Stamppotje met zoete aardappel, spruitjes en feta

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zoete aardappels 7-8 minuten. Voeg de spruitjes toe en kook ze 10 minuten mee tot ze beetgaar zijn.
  • 2 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Giet de aardappels en spruitjes af. Stamp deze niet helemaal fijn en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Roer de feta en de helft van de geroosterde pijnboompitten erdoor. Verdeel de rest van de pijnboompitten en de rucola of spinazie erover.

bereidingstip

Neem in plaats van feta jonge (komijne)kaas in dit recept.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 19 gram