- 1 Snijd de stukken kip in stukken en bestrooi met zout, peper, oregano en bloem. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kip op middelhoge stand om en om bruin.
- 2 Neem het vlees uit de pan en houd apart. Bak de uien in het braadvet op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin.
- 3 Voeg de wortel, knoflook en pruimen toe en bak nog 1 minuut verder.
- 4 Voeg de gebraden kip toe en blus af met de wijn en bouillon. Laat op een hoge stand 1 minuut koken zodat meeste alcohol verdampt.
- 5 Laat de kip afgedekt minimaal 1,5 uur stoven. Lekker met couscous of bulgur.
bereidingstip
Maak dit recept ook eens in de OVEN. Verwarm de oven voor op 160ºC bij stap 1. Zet bij stap 5 de gesloten pan circa 1,5 uur in de oven. . In een SNELKOOKPAN is deze stoofpot sneller klaar. Schep bij stap 4 alles over in de snelkookpan en laat op hoge stand de alcohol verdampen. Sluit het deksel en laat op druk komen op stand 2. Laat het gerecht 45 minuten onder druk koken op de laagste stand van de warmtebron. . Ga je liever voor slow? Bereid de stoofpot dan in een SLOWCOOKER. Schep bij stap 5 alles in de slowcooker en laat circa 7 uur op een lage stand of 4 uur op een hoge stand garen.