4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Stoofpot van kip, wortel en pruimen

Stoofpot van kip, wortel en pruimen

ingrediënten


25 min
4 personen
150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter heet water
1 kippenbouillonblokje
100 gram gedroogde pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem en oregano en breng op smaak met zout en peper. Dep de kip droog en schep om met het bloemmengel zodat alles met een laagje is bedekt.
  • 2 Verhit 2 el olie in een braadpan en bak 4 drumsticks op een middelhoge stand in 6-8 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de rest van de drumsticks op dezelfde manier bruin. Neem uit de pan. Laat het bakvet in de pan zitten.
  • 3 Snipper intussen de uien grof. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn en halveer de pruimen. Laat het bouillonblokje oplossen in het hete water.
  • 4 Bak de wortel en knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de pruimen, bouillon en wijn toe en roer de aanbaksels uit de pan los.
  • 5 Leg de kip terug in de pan, breng aan de kook en laat 1½ uur met de deksel op de pan op een lage stand stoven tot de kip gaar is. Roer af en toe. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Maak dit recept ook eens in de OVEN. Verwarm de oven voor op 160ºC bij stap 1. Zet bij stap 5 de gesloten pan circa 1,5 uur in de oven. . In een SNELKOOKPAN is deze stoofpot sneller klaar. Schep bij stap 4 alles over in de snelkookpan en laat op hoge stand de alcohol verdampen. Sluit het deksel en laat op druk komen op stand 2. Laat het gerecht 45 minuten onder druk koken op de laagste stand van de warmtebron. . Ga je liever voor slow? Bereid de stoofpot dan in een SLOWCOOKER. Schep bij stap 5 alles in de slowcooker en laat circa 7 uur op een lage stand of 4 uur op een hoge stand garen. . Lekker met couscous en platte peterselie.. Liever geen alcohol? Vervang de wijn door dezelfde hoeveelheid kippenbouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 45 gram
Terugroepactie | GoVega! plantaardige burger