- 1 Meng de bloem en oregano en breng op smaak met zout en peper. Dep de kip droog en schep om met het bloemmengel zodat alles met een laagje is bedekt.
- 2 Verhit 2 el olie in een braadpan en bak 4 drumsticks op een middelhoge stand in 6-8 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak de rest van de drumsticks op dezelfde manier bruin. Neem uit de pan. Laat het bakvet in de pan zitten.
- 3 Snipper intussen de uien grof. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn en halveer de pruimen. Laat het bouillonblokje oplossen in het hete water.
- 4 Bak de wortel en knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de pruimen, bouillon en wijn toe en roer de aanbaksels uit de pan los.
- 5 Leg de kip terug in de pan, breng aan de kook en laat 1½ uur met de deksel op de pan op een lage stand stoven tot de kip gaar is. Roer af en toe. Breng op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Maak dit recept ook eens in de OVEN. Verwarm de oven voor op 160ºC bij stap 1. Zet bij stap 5 de gesloten pan circa 1,5 uur in de oven. . In een SNELKOOKPAN is deze stoofpot sneller klaar. Schep bij stap 4 alles over in de snelkookpan en laat op hoge stand de alcohol verdampen. Sluit het deksel en laat op druk komen op stand 2. Laat het gerecht 45 minuten onder druk koken op de laagste stand van de warmtebron. . Ga je liever voor slow? Bereid de stoofpot dan in een SLOWCOOKER. Schep bij stap 5 alles in de slowcooker en laat circa 7 uur op een lage stand of 4 uur op een hoge stand garen. . Lekker met couscous en platte peterselie.. Liever geen alcohol? Vervang de wijn door dezelfde hoeveelheid kippenbouillon.