4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Suddervlees

Suddervlees

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels appelstroop

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter bockbier

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram doorregen runderlap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 75°C. Bestrooi de runderlappen rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem.
  • 2 Verwarm 2 eetlepels bakproduct in een zware pan en bak hierin de runderlappen om en om bruin. Neem ze uit de pan en roer het aanbaksel van de bodem los.
  • 3 Voeg de laatste eetlepel bakproduct toe en fruit hierin de uien in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 4 Leg het vlees weer terug in de pan. Voeg de kruiden en specerijen toe en giet het bier erover. Laat op hoog vuur snel aan de kook komen en zet dan de warmtebron laag.
  • 5 Voeg de appelstroop toe en leg het deksel op de pan. Zet de pan in de warme oven en laat het vlees in circa 4 uur garen.
  • 6 Lekker met aardappelpuree en kool.

bereidingstip

Het bier kan worden vervangen door dezelfde hoeveelheid rode wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 53 gram