4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Sukade met bokbier uit de oven

Sukade met bokbier uit de oven

ingrediënten


30 min
4 personen
600 milliliter bockbier

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

3 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 steranijs

dit product is niet beschikbaar

200 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

200 gram preien

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram sukadelap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Bestrooi de sukadelappen met zout en versgemalen peper en haal ze door de bloem.
  • 2 Verhit de boter en olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de prei, wortel, eventueel steranijs, laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken en de tijm toe en bak even mee. Blus af met de bouillon en het bokbier.
  • 4 Zet het vlees met het deksel op de pan circa 2,5 uur (tot het zacht is) in het midden van de oven.
  • 5 Verwijder voor het serveren de steranijs en laurierblaadjes met kruidnagels. Lekker met rodekool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 56 gram