4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Sukadelapjes met speculaas

Sukadelapjes met speculaas

ingrediënten


30 min
4 personen
375 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kleine winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 kleine prei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

allesbinder

dit product is niet beschikbaar

6 speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter runderfond
70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

200 gram sjalotjes
200 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 6-8 uur (of een dag van tevoren) weg.
  • 2 Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog met keukenpapier.
  • 3 Verhit de boter en bak hierin de spekjes.
  • 4 Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin.
  • 5 Bak de sjalotten mee. Bak de tomatenpuree even mee.
  • 6 Voeg de marinade en fond of bouillon toe en stoof zachtjes 2 uur. Schep het laatste half uur de speculaaskruimels erdoor.
  • 7 Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind eventueel met allesbinder.
  • 8 Lekker met aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang sukadelapjes door hacheevlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 52 gram