4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Sukadelapjes met speculaas

Sukadelapjes met speculaas

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
250 milliliter runderfond
200 gram sjalotjes
50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

750 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
200 gram mager gerookt spek

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.69
70 gram tomatenpuree

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.49
250 milliliter vleesbouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.05
6 speculaasjes

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 13.14

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 21.54

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.94
allesbinder

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 kleine prei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.65
1 kleine winterwortel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
4 kruidnagels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
2 laurierblaadjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
1 theelepel gedroogde tijm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09
3 eetlepels balsamicoazijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
375 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.59

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.59

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 6-8 uur (of een dag van tevoren) weg.
  • 2 Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog met keukenpapier.
  • 3 Verhit de boter en bak hierin de spekjes.
  • 4 Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin.
  • 5 Bak de sjalotten mee. Bak de tomatenpuree even mee.
  • 6 Voeg de marinade en fond of bouillon toe en stoof zachtjes 2 uur. Schep het laatste half uur de speculaaskruimels erdoor.
  • 7 Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind eventueel met allesbinder.
  • 8 Lekker met aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang sukadelapjes door hacheevlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 52 gram