4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Surf and turf spies met biefstuk en garnalen

Surf and turf spies met biefstuk en garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

300 gram wokgarnalen naturel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

grillpan

4 lange spiesen

bakkwastje

  • 1 Meng de olie met de chilipeper en het citroensap en pers de knoflook erboven. Schep de garnalen erdoor en laat 15 min. in de koelkast marineren.
  • 2 Snijd intussen de biefstuk in blokjes van 3 cm en breng op smaak met zout en peper. Pel en halveer de sjalotten. Snijd de limoenen in 8 partjes.
  • 3 Steek de barbecue aan of verhit de grillpan op een hoge stand. Rijg de biefstuk afwisselend met de sjalot, garnalen en partjes limoen aan de spiesen. Bestrijk met de overgebleven marinade.
  • 4 Rooster de spiesen 5-10 min. op de barbecue of in de grillpan, keer tussendoor. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Vervang de chilipeper door gemalen koriander. Neem cherrytomaatjes in plaats van sjalotten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 38 gram