4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Tofu pad thai

Tofu pad thai

ingrediënten


35 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

300 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

225 gram noedels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en tofu toe en bak deze goudbruin.
  • 3 Voeg de vissaus, sojasaus, suiker, limoensap en rode peper toe en bak tot de suiker is opgelost. Voeg de noedels toe en bak tot de noedels goed bedekt zijn met de saus.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak hierin een omelet van de eieren. Snijd de omelet in reepjes en voeg met de taugé toe aan de noedels.
  • 5 Bestrooi het gerecht met de bosui en cashewnoten.

bereidingstip

Eet je vegetarisch? Laat de vissaus in dit recept dan gewoon weg en voeg wat extra sojasaus toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 24 gram