4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Tomatenrisotto met geitenkaas en gepofte tomaat

Tomatenrisotto met geitenkaas en gepofte tomaat

ingrediënten


30 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 pot basis voor tomatensoep

dit product is niet beschikbaar

350 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten. Schep de rijst erdoor en bak al roerend 2-3 minuten tot de korrels glanzen.
  • 2 Meng de basisbouillon voor tomatensoep met bijna 2 potten water. Giet een scheut ervan bij de rijst en voeg de rest in gedeelten steeds toe wanneer de bouillon is opgenomen. Schep regelmatig om.
  • 3 Sprenkel de rest van de olijfolie over de tomaten. Verhit een grillpan en rooster hierin de tomaatjes (aan de tak) circa 3 minuten. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Schep de helft van de geitenkaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in diepe borden. Knip de tomaten eventueel in kleinere trosjes en verdeel ze over de risotto met de rest van de geitenkaas, pistachenoten en basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Meer smaak toevoegen aan tomatenrisotto? </h4> Roer op het eind een lepel tomatenpuree door de risotto of bak 'm even mee met de ui voor een diepe, rijke smaak. Ook lekker: wat zongedroogde tomaatjes fijnsnijden of een scheutje witte wijn toevoegen bij de eerste lepel bouillon. En vergeet de Parmezaanse kaas niet! . <h4>Welke tomaten voor tomatenrisotto? </h4> Voor een volle, zoete smaak zijn Roma- of pruimtomaten top. Die zijn wat steviger en bevatten minder vocht. Gebruik je liever tomaten uit blik? Ga dan voor gepelde San Marzano-tomaten. Die zijn extra smaakvol. . <h4>Hoe voeg je meer smaak toe aan risotto? </h4> Begin goed: fruit de ui rustig in olijfolie of boter, en blus af met een scheutje wijn. Gebruik een smaakvolle bouillon (groente of kip), voeg verse kruiden toe, zoals basilicum of oregano, en vergeet vooral de roomboter en kaas aan het einde niet. Zo wordt 'ie heerlijk romig en vol van smaak. . <h4>Wat serveer je naast risotto? </h4> Risotto is romig. Dus een frisse tegenhanger is fijn! Denk aan een simpele rucolasalade met citroendressing, gegrilde groene asperges of geroosterde tomaatjes. Voor de vleesliefhebber: een stukje gegrilde kip of een visje uit de oven doet het ook goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 23 gram