15 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
home recepten Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

Tomatensoep met bleekselderij en tortellini

ingrediënten


bestellen
45 min
15 personen
1 kilogram tortellini gevuld met kaas
150 milliliter olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
500 gram pancetta

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 9.98
500 gram gerookte spekblokjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 9.98
5 uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
8 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
2 winterwortels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.38
8 stengels bleekselderij

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.30
3 rode pepers

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.97
3200 gram tomatenblokjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.52
1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
1 liter groentebouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
8 takjes tijm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
8 takjes rozemarijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99
5 laurierblaadjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
1 kilogram (spinazie)tortellini

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 16.45
5 eetlepels balsamicoazijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
1 bosje basilicum

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
200 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 8.37

benodigdheden

keukengaren

soeppan

  • 1 Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en de knoflook 4-5 minuten.
  • 3 Voeg de wortel, de bleekselderij en de rode peper toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 4 Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook.
  • 5 Bind de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij elkaar en hang in de soep.
  • 6 Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer.
  • 7 Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 8 Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Voeg wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 23 gram