-
1
Verhit de helft van de olie in de soeppan en bak hierin de pancetta krokant. Schep uit de pan en houd apart.
-
2
Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en de knoflook 4-5 minuten.
-
3
Voeg de wortel, de bleekselderij en de rode peper toe en bak 2-3 minuten mee.
-
4
Roer de tomaten met sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook.
-
5
Bind de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes met keukengaren in een bosje bij elkaar en hang in de soep.
-
6
Kook de soep zachtjes circa 25 minuten. Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer.
-
7
Kook de tortellini 8-10 minuten zachtjes in de soep. Schep de pancetta en balsamicoazijn erdoor en breng verder op smaak met zout en peper.
-
8
Bestrooi de soep voor het serveren met de basilicum en Parmezaanse kaas.
bereidingstip
Voeg wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.