4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Tompouce van filodeeg met gerookte zalm

Tompouce van filodeeg met gerookte zalm

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

4 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
4 takjes verse dille

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
100 gram mascarpone

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.99
1 eetlepel citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
100 gram gerookte zalm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.99

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk lichtjes met boter. Leg hier een vel bovenop en bestrijk ook met boter.
  • 2 Strooi de dille over het deeg. Maal er wat zout en peper over. Bedek vervolgens met de laatste 2 vellen filodeeg en bestrijk deze ook met boter.
  • 3 Snijd het stapeltje in 8 gelijke stukken en bak ze in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  • 4 Roer de mascarpone los met de citroenrasp en -sap. Leg op elk bordje een stukje filodeeg en schep hierop een dot mascarpone.
  • 5 Verdeel de zalm erover en bestrooi met wat dille. Leg de laatste stukjes filodeeg er als een dekseltje op of ertegenaan. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 9 gram