4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Tompouce van parmezaancrackers met paddenstoelenvulling

Tompouce van parmezaancrackers met paddenstoelenvulling

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
peterselie
100 gram shiitakes
rucola

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

250 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 11.16
50 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
1 theelepel rozemarijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
4 eetlepels ricotta

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
1 sjalot

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
1 eetlepel olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.89
100 gram oesterzwammen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

grillpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de parmezaan met de bloem, rozemarijn en flink wat peper. Verdeel dit mengsel met 2 lepels in 8 rechthoekige hoopjes met veel tussenruimte over de bakplaat, de crackers lopen uit.
  • 2 Bak de crackers in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat ze niet te donker worden, want dan wordt de kaas bitter. Neem de bakplaat uit de oven en schuif de crackers met het bakpapier op het werkvlak om af te koelen en hard te worden.
  • 3 Roer de ricotta los met de sjalot, rucola en peper. Verhit de grillpan en bestrijk met een beetje olie. Rooster hierin de paddenstoelen in een paar minuten om en om mooi bruin en breng op smaak met zout en peper. Snijd grote exemplaren in repen.
  • 4 Leg op elk bord een parmezaan­ cracker en verdeel de ricotta erover. Verdeel hierover de paddenstoelen en leg weer een cracker erop. Garneer met een paar blaadjes rucola en peterselie. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. Vervang de oesterzwammen en shiitakes in dit recept door een bakje gemengde paddenstoelen.

wijnadvies

Kies voor rood bij gerechten met een hoog umami-gehalte zoals deze tompouche van parmezaan. Ontdek het zelf met deze volfruitige, robuuste Australische Stoney Creek Shiraz-Grenache-Petit verdot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 30 gram