6 personen
eenvoudig
35 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Tonijnsalade

Tonijnsalade

ingrediënten


35 min
6 personen
augurk

dit product is niet beschikbaar

rode paprika

dit product is niet beschikbaar

gele paprika

dit product is niet beschikbaar

groene paprika

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

4 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

handje rucola

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels yoghurtmayonaise

dit product is niet beschikbaar

5 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

8 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

540 gram tonijn

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper.
  • 3 Meng de aardappel met de ui, tonijn, kappertjes, Provençaalse kruiden, komkommer en gedroogde tomaat. Schep de dressing er luchtig door.
  • 4 Garneer de salade met de rucola en tomaatjes. Snijd cijfers uit komkommer, wortel en paprika en leg met de augurkjes eromheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 25 gram