gemiddeld
15 min.
bijgerecht

Toum

ingrediënten


15 min
1 theelepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

375 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

375 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

45 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

12 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

staafmixer

  • 1 Halveer de teentjes knoflook en verwijder de (groene) kern. Pers de teentjes en meng ze met 1/2 theelepel zout. Giet het mengsel met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel koud water in een kleine blender of mengbeker en pureer glad.
  • 2 Giet al malend 75 ml arachide- of zonnebloemolie erbij tot een gladde saus. Giet al malend voorzichtig om en om in delen 300 ml olie en 30 ml citroensap (of 30 ml koud water) erbij tot een gladde saus. Bestrooi met een beetje fijngehakte bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram