4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Turkse eieren met yoghurt en chili-boter

Turkse eieren met yoghurt en chili-boter

ingrediënten


25 min
4 personen
4 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, komijnpoeder, zout en peper.
  • 2 Smelt de boter op een lage stand in een (steel)pan. Neem de pan van de warmtebron en roer de paprikapoeder, chilipeper en een snuf zout door de boter.
  • 3 Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Zet de warmtebron laag zodat het water tegen de kook aan blijft. Breek 1 ei in een kommetje en laat het kommetje in het water zakken, zodat het zich gedeeltelijk vult met water. Keer het kommetje rustig om en laat het ei in het water glijden. Herhaal met de overige eieren en laat ze circa 3 minuten tegen de kook aan garen. Roer niet in het water. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en snijd eventuele eiwitsliertjes weg.
  • 4 Verdeel de yoghurt over borden. Leg een gepocheerd ei erop, besprenkel met de chili-boter en garneer met de peterselie. Serveer met de pitabroodjes om te dippen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 16 gram