- 1 Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, komijnpoeder, zout en peper.
- 2 Smelt de boter op een lage stand in een (steel)pan. Neem de pan van de warmtebron en roer de paprikapoeder, chilipeper en een snuf zout door de boter.
- 3 Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Zet de warmtebron laag zodat het water tegen de kook aan blijft. Breek 1 ei in een kommetje en laat het kommetje in het water zakken, zodat het zich gedeeltelijk vult met water. Keer het kommetje rustig om en laat het ei in het water glijden. Herhaal met de overige eieren en laat ze circa 3 minuten tegen de kook aan garen. Roer niet in het water. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en snijd eventuele eiwitsliertjes weg.
- 4 Verdeel de yoghurt over borden. Leg een gepocheerd ei erop, besprenkel met de chili-boter en garneer met de peterselie. Serveer met de pitabroodjes om te dippen.