4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht

Tzatziki

ingrediënten


10 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

125 gram volle yoghurt
125 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter mayonaise

  • 1 Meng de mayonaise met de Griekse of volle yoghurt en zout en peper naar smaak.
  • 2 Voeg geraspte komkommer en fijngehakte knoflook toe.

bereidingstip

<h4>Variaties en serveertips </h4> • Serveer tzatziki als dip bij geroosterde pitabroodjes. Snijd de pita in driehoekjes en besprenkel met een beetje olijfolie en oregano.<br/> • Gebruik tzatziki als frisse tegenhanger bij gegrilde kip, lam of groentespiesjes. <br/> • Besmeer een volkorenbroodje met tzatziki en beleg met kip, komkommer en tomaat voor een lekkere lunch. <br/> • Voeg eventueel een eetlepel citroensap toe.. <h4>Wat is het populairste gerecht in Griekenland? </h4> Zeg je tzatziki, zeg je Griekenland. Tzatziki is een onmisbaar onderdeel van de Griekse keuken en wordt vaak geserveerd als mezze, een klein gerechtje uit de mediterrane keuken. De dip wordt ook geserveerd bij traditionele Griekse hoofdgerechten, zoals souvlaki en gegrilde gerechten. . <h4>Welke kruiden zitten er in tzatziki? </h4> De belangrijkste kruiden en smaakmakers in tzatziki zijn: dille, knoflook, peper en zout. Daarnaast bevat tzatziki Griekse yoghurt, komkommer, olijfolie en citroensap. . <h4>Hoelang blijft tzatziki goed in de koelkast? </h4> Zelfgemaakte tzatziki blijft ongeveer 3 tot 4 dagen goed in de koelkast, als je het bewaart in een afgesloten bakje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram