ovenschaal
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
Hier zijn onze baktips voor gevulde paprika’s uit de oven:<br/> • Hoelang moet gevulde paprika in de oven? De oventijd hangt af van de grootte en dikte van de paprika’s. Voor dit recept gaan we uit van 25 min., maar als je heel flinke paprika’s hebt, bak ze dan 30-40 min. zacht.<br/> • Paprika’s bevatten van zichzelf veel vocht, dus extra toevoegen is meestal niet nodig.<br/> • Je paprika’s zijn klaar als ze lekker zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Prik er even in met je vork. Gaat dat makkelijk? Dan zijn je paprika’s gaar.<br/> • Check natuurlijk ook of de vulling gaar is.. <h4>Variatietips</h4> • Laat de feta weg en bestrooi de paprika’s met 100 g geraspte jong belegen kaas. Leg de kapjes in de ovenschaal naast de paprika’s. <br/> • Liever vegan? Laat dan de feta weg en voeg voor wat extra eiwitten 150 g kikkererwten of linzen door de rijst. . <h4>Wil je het meer gekruid of pittiger?</h4> Zin in meer smaak? Gebruik komijn, oregano en tijm, of geef extra pit met knoflook- en uienpoeder. . <h4>Kun je gevulde paprika’s van tevoren maken?</h4> Ja, dit gerecht kun je goed van tevoren maken. Zet de gevulde paprika’s na stap 3 afgedekt in de koelkast en bak ze op de dag zelf in de oven. Je kunt ze ook helemaal afbakken en later opnieuw opwarmen. Houd dan 10-15 min. aan in een voorverwarmde oven op 180°C.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 304 kcal |
vet | 16 gram |
verzadigd vet | 9 gram |
koolhydraten | 32 gram |
eiwit | 13 gram |
WEB01-SPAR-PU