4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Vegetarische gevulde paprika

Vegetarische gevulde paprika

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
100 gram rijst

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
4 rode paprika's

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.80
4 gele paprika's

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.80
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.59
2 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99
400 gram tomatenblokjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.75
200 gram feta

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.98
1 theelepel gedroogde oregano

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.45

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika’s in de ovenschaal. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de tomatenblokjes erdoor en verwarm 5 min. op een middelhoge stand tot een dikke tomatensaus. Snijd de feta in kleine blokjes.
  • 3 Schep de rijst en vervolgens de feta door de tomatensaus. Breng op smaak met de oregano, zout en peper. Schep de rijst in de paprika’s. Zet de kapjes weer op de paprika’s.
  • 4 Bak de paprika’s in de oven in 25 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Hier zijn onze baktips voor gevulde paprika’s uit de oven:<br/> • Hoelang moet gevulde paprika in de oven? De oventijd hangt af van de grootte en dikte van de paprika’s. Voor dit recept gaan we uit van 25 min., maar als je heel flinke paprika’s hebt, bak ze dan 30-40 min. zacht.<br/> • Paprika’s bevatten van zichzelf veel vocht, dus extra toevoegen is meestal niet nodig.<br/> • Je paprika’s zijn klaar als ze lekker zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Prik er even in met je vork. Gaat dat makkelijk? Dan zijn je paprika’s gaar.<br/> • Check natuurlijk ook of de vulling gaar is.. <h4>Variatietips</h4> • Laat de feta weg en bestrooi de paprika’s met 100 g geraspte jong belegen kaas. Leg de kapjes in de ovenschaal naast de paprika’s. <br/> • Liever vegan? Laat dan de feta weg en voeg voor wat extra eiwitten 150 g kikkererwten of linzen door de rijst. . <h4>Wil je het meer gekruid of pittiger?</h4> Zin in meer smaak? Gebruik komijn, oregano en tijm, of geef extra pit met knoflook- en uienpoeder. . <h4>Kun je gevulde paprika’s van tevoren maken?</h4> Ja, dit gerecht kun je goed van tevoren maken. Zet de gevulde paprika’s na stap 3 afgedekt in de koelkast en bak ze op de dag zelf in de oven. Je kunt ze ook helemaal afbakken en later opnieuw opwarmen. Houd dan 10-15 min. aan in een voorverwarmde oven op 180°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 304 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 13 gram