-
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren. Leg steeds 4 vierkantjes verspringend op elkaar met de punten iets overhangend in de holtes van de muffinvorm. Druk de deegbodems iets aan en prik in met een vork. Leg een stukje bakpapier met blindbakvulling erop en bak de deegbakjes circa 20 minuten in het midden van de oven.
-
2
Neem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Zet de vorm met de deegbakjes zonder vulling nog 5 minuten in de oven.
-
3
Verhit de boter en fruit hierin de ui, knoflook en kurkuma 2-3 minuten. Voeg de bloem toe, roer goed en kook 2-3 minuten. Giet de bouillon er in gedeelten bij en blijf roeren tot een dikke saus ontstaat.
-
4
Voeg de zalm en kabeljauw toe en laat op een lage stand 3-4 minuten garen. Schep de garnalen en helft van de bosui erdoor en warm mee. Zet de bakjes op borden en schep de ragout erin. Verdeel de rest van de ragout over de borden en garneer met de overige bosui en citroen.
bereidingstip
Vervang de bosui in dit recept door dille.
. Gebruik kerrie of Provençaalse kruiden in plaats van kurkuma.