gemiddeld
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Vispasteitjes

Vispasteitjes

ingrediënten


bestellen
15 min
6 plakjes diepvriesbladerdeeg

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.79

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07
75 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
1 liter visbouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.59
200 gram zalmfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.99
200 gram kabeljauwfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.79
200 gram Hollandse garnalen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 8.59
200 gram garnalen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.89
1 lente-/bosui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25

benodigdheden

muffinvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren. Leg steeds 4 vierkantjes verspringend op elkaar met de punten iets overhangend in de holtes van de muffinvorm. Druk de deegbodems iets aan en prik in met een vork. Leg een stukje bakpapier met blindbakvulling erop en bak de deegbakjes circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Neem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Zet de vorm met de deegbakjes zonder vulling nog 5 minuten in de oven.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin de ui, knoflook en kurkuma 2-3 minuten. Voeg de bloem toe, roer goed en kook 2-3 minuten. Giet de bouillon er in gedeelten bij en blijf roeren tot een dikke saus ontstaat.
  • 4 Voeg de zalm en kabeljauw toe en laat op een lage stand 3-4 minuten garen. Schep de garnalen en helft van de bosui erdoor en warm mee. Zet de bakjes op borden en schep de ragout erin. Verdeel de rest van de ragout over de borden en garneer met de overige bosui en citroen.

bereidingstip

Vervang de bosui in dit recept door dille. . Gebruik kerrie of Provençaalse kruiden in plaats van kurkuma.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 24 gram