- 1 Dep de vis droog en snijd hem in stukken.
- 2 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel schil van een halve citroen, pers deze helft uit en snijd de andere helft in plakken.
- 3 Bak de spekblokjes 3 minuten in een stoofpan. Schep ze uit de pan.
- 4 Voeg de olie bij het bakvet en fruit hierin de ui, de prei en de knoflook.
- 5 Voeg de citroenrasp en het -sap, de groene kruiden, de vleestomaten, de wijn en de visbouillon erbij en breng alles aan de kook.
- 6 Meng de aardappelblokjes erdoor en leg de vis erin. Stoof zachtjes 10-15 minuten.
- 7 Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de plakken citroen op de vis.
bereidingstip
Lekker met grof bruinbrood.
wijnadvies
Een aanrader met Villa Mondi Soave, Jean Sablenay Sauvignon Blanc of simpelweg met huiswijn wit droog.