4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Vissersstoofpot met groene kruiden

Vissersstoofpot met groene kruiden

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter visbouillon van tablet
200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de vis droog en snijd hem in stukken.
  • 2 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel schil van een halve citroen, pers deze helft uit en snijd de andere helft in plakken.
  • 3 Bak de spekblokjes 3 minuten in een stoofpan. Schep ze uit de pan.
  • 4 Voeg de olie bij het bakvet en fruit hierin de ui, de prei en de knoflook.
  • 5 Voeg de citroenrasp en het -sap, de groene kruiden, de vleestomaten, de wijn en de visbouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • 6 Meng de aardappelblokjes erdoor en leg de vis erin. Stoof zachtjes 10-15 minuten.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de plakken citroen op de vis.

bereidingstip

Lekker met grof bruinbrood.

wijnadvies

Een aanrader met Villa Mondi Soave, Jean Sablenay Sauvignon Blanc of simpelweg met huiswijn wit droog.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 35 gram