3 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Vissticks op venkel met pastinaakchips

Vissticks op venkel met pastinaakchips

ingrediënten


35 min
3 personen
2 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

10 vissticks

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van het bakproduct en roerbak hierin de venkelringen circa 4 minuten.
  • 2 Voeg de gezeefde tomaten, tijm, zout en versgemalen peper toe en stoof zonder deksel circa 15 minuten.
  • 3 Verhit frituurolie voor de pastinaakchips op 160°C. Schaaf de pastinaken, eventueel met een kaasschaaf, in lange dunne repen.
  • 4 Bak de vissticks in de rest van het bakproduct in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 5 Bak de pastinaakrepen per handvol in een frituurmandje in de frituurolie in 30 seconden tot 1 minuut lichtbruin.
  • 6 Laat de chips uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
  • 7 Verdeel de venkel over warme borden en leg de vissticks erop. Bestrooi de chips met zout en leg ze eromheen.
  • 8 Lekker met knoflook-of currysaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 18 gram