4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Waldorfsalade met druiven en kaas

Waldorfsalade met druiven en kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels limoensap
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram pitloze witte druiven

dit product is niet beschikbaar

1 kleine appel

dit product is niet beschikbaar

6 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de bleekselderij met een dunschiller om alle draden te verwijderen. Snijd de stengels in dunne plakjes.
  • 2 Snijd de appel in zeer kleine blokjes. Meng de bleekselderij met de appel, de druiven, de kaas en de hazelnoten.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade.

bereidingstip

Lekker met donker brood.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Variaties op de waldorfsalade </h4> Inmiddels zijn er wereldwijd variaties op de klassieke waldorfsalade, vaak met druiven, kip, kaas of yoghurt in plaats van mayonaise. . <h4>Wat is de oorsprong van de waldorfsalade?</h4> De waldorfsalade werd voor het eerst geserveerd in 1896 in het chique Waldorf Hotel in New York (nu bekend als het Waldorf-Astoria). Het originele recept bestond uit slechts drie ingrediënten: appels, selderij en mayonaise, later werden walnoten toegevoegd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 8 gram