4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Waldorfsalade met druiven en kaas

Waldorfsalade met druiven en kaas

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
2 theelepels limoensap
20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

6 stengels bleekselderij

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.30
1 kleine appel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.57
100 gram pitloze witte druiven

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.19
100 gram oude kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.39
100 gram blauwe kazen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.87
2 eetlepels zure room

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
2 eetlepels crème fraîche

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
1 eetlepel mayonaise

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
2 theelepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.39
1 eetlepel citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25

  • 1 Schil de bleekselderij met een dunschiller om alle draden te verwijderen. Snijd de stengels in dunne plakjes.
  • 2 Snijd de appel in zeer kleine blokjes. Meng de bleekselderij met de appel, de druiven, de kaas en de hazelnoten.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade.

bereidingstip

Lekker met donker brood.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Variaties op de waldorfsalade </h4> Inmiddels zijn er wereldwijd variaties op de klassieke waldorfsalade, vaak met druiven, kip, kaas of yoghurt in plaats van mayonaise. . <h4>Wat is de oorsprong van de waldorfsalade?</h4> De waldorfsalade werd voor het eerst geserveerd in 1896 in het chique Waldorf Hotel in New York (nu bekend als het Waldorf-Astoria). Het originele recept bestond uit slechts drie ingrediënten: appels, selderij en mayonaise, later werden walnoten toegevoegd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 8 gram