- 1 Schil de bleekselderij met een dunschiller om alle draden te verwijderen. Snijd de stengels in dunne plakjes.
- 2 Snijd de appel in zeer kleine blokjes. Meng de bleekselderij met de appel, de druiven, de kaas en de hazelnoten.
- 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade.
bereidingstip
Lekker met donker brood.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Variaties op de waldorfsalade </h4> Inmiddels zijn er wereldwijd variaties op de klassieke waldorfsalade, vaak met druiven, kip, kaas of yoghurt in plaats van mayonaise. . <h4>Wat is de oorsprong van de waldorfsalade?</h4> De waldorfsalade werd voor het eerst geserveerd in 1896 in het chique Waldorf Hotel in New York (nu bekend als het Waldorf-Astoria). Het originele recept bestond uit slechts drie ingrediënten: appels, selderij en mayonaise, later werden walnoten toegevoegd.