4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Watermeloen-chili met kokos

Watermeloen-chili met kokos

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
1 kleine watermeloen
2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipdijfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.94
500 gram kipfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.48
2 eetlepels currypasta

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.79
300 gram rijst

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
2 theelepels chilipoeder

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
1 citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.68
200 milliliter kokosmelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
maizena

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25

  • 1 Verhit de arachideolie en bak hier in de kip met de currypasta 3-4 minuten. Voeg een klein scheutje water toe en gaar zachtjes circa 15 minuten.
  • 2 Kook de rijst. Pureer 200 gram watermeloen met de chilipoeder, kurkuma en knoflook. Verwarm de meloenpuree op een lage stand en laat tot de helft inkoken.
  • 3 Roer het citroensap en de kokosmelk erdoor en kook even mee. Bind eventueel met wat aangelengde maizena.
  • 4 Schep de rest van de meloenblokjes en een snuf zout erdoor en warm even mee. Bestrooi de chili met de koriander en serveer met de kip en de rijst.

bereidingstip

Dit gerecht is ook lekker met naanbrood en gebakken runderreepjes.. Vervang de currypasta in dit recept door Mexicaanse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 31 gram