- 1 Klop in een kom met een garde de eieren los met de suiker, melk en koekkruiden. Laat even staan tot de suiker grotendeels is opgelost.
- 2 Snijd intussen het brood in schuine sneetjes van 3 cm dik. Wentel ze door het ei-melkmengsel en stapel ze op een bord.
- 3 Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbak-laag en bak 2-3 wentelteefjes per keer in 6 min. goudgeel en krokant. Keer ze halverwege. Serveer ze met de kokosyoghurt, bessen en ahornsiroop.
bereidingstip
Laat de pan goed heet worden, maar niet té, middelhoog vuur voorkomt dat ze verbranden voordat de binnenkant gaar . <h4>Variaties</h4> • Voeg kokosmelk toe in plaats van gewone melk en serveer met mango voor een tropische twist. <br/> • Bak stukjes appel mee met kaneel en een beetje suiker, serveer op de wentelteefjes.<br/> • Voeg walnoten of pecannoten toe voor extra crunch. <br/> . <h4>Waarom heet een wentelteefje zo? </h4> De naam komt van het werkwoord ‘wentelen’, dat omdraaien betekent. ‘Teefje’ is een oud woord voor een sneetje brood. . <h4>Is French toast hetzelfde als wentelteefje? </h4> Ja, French toast is de Engelse benaming voor wat wij wentelteefjes noemen. . <h4>Waarom oud brood gebruiken voor wentelteefjes? </h4> Oud brood neemt het melk-eimengsel beter op dan vers brood. Daardoor krijg je een zachtere binnenkant zonder dat het brood uit elkaar valt. Ideaal om restjes op te maken dus!