4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht
home recepten Wentelteefjes

Wentelteefjes

ingrediënten


15 min
4 personen
4 stoofpeertjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

uitsteekvormpje

  • 1 Steek uit het brood leuke vormpjes, bijvoorbeeld een ster of klokje.
  • 2 Klop de melk los met het ei en week de broodvormpjes erin.
  • 3 Bak de wentelteefjes in een pannetje met wat boter goudbruin.
  • 4 Bestrooi met de suiker en kaneelpoeder en serveer met stukjes kant-en-klare stoofpeer of gekaramelliseerde appelstukjes met kaneel.

bereidingstip

<h4>Variaties</h4> • Voeg kokosmelk toe in plaats van gewone melk en serveer met mango voor een tropische twist. <br/> • Bak stukjes appel mee met kaneel en een beetje suiker, serveer op de wentelteefjes.<br/> • Voeg walnoten of pecannoten toe voor extra crunch. <br/> . <h4>Waarom heet een wentelteefje zo? </h4> De naam komt van het werkwoord ‘wentelen’, dat omdraaien betekent. ‘Teefje’ is een oud woord voor een sneetje brood. . <h4>Is French toast hetzelfde als wentelteefje? </h4> Ja, French toast is de Engelse benaming voor wat wij wentelteefjes noemen. . <h4>Waarom oud brood gebruiken voor wentelteefjes? </h4> Oud brood neemt het melk-eimengsel beter op dan vers brood. Daardoor krijg je een zachtere binnenkant zonder dat het brood uit elkaar valt. Ideaal om restjes op te maken dus!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram