- 1 Verwarm de oven voor op 190 graden met de bovenwarmte aan.
- 2 Snijd de harde onderkant van de witlof en snijd ze in de lengte doormidden.
- 3 Kook ze 4 minuten in kokend water. Giet af en dep zeer goed droog.
- 4 Verwarm de roomboter in een steelpan tot deze gesmolten is en voeg er al roerende bloem aan toe. Blijf roeren tot het 1 geheel is en de deegbal loslaat van de bodem.
- 5 Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren met een garde tot er geen klontjes meer zijn. Kook al roerende enkele minuten door en breng op smaak met peper en zout.
- 6 Neem van het vuur, verkruimel er de gorgonzola in.
- 7 Leg de witlof naast elkaar in een ovenschaal en schenk er de kaassaus overheen.
- 8 Bestrooi met de walnoten en plaats in de voorverwarmde oven.
- 9 Laat in 15 minuten mooi gratineren.