- 1 Bestrijk de sneetjes brood met 1 eetlepel olijfolie gemengd met de pesto. Rooster ze onder een hete ovengrill.
- 2 Schrap de wortel en schaaf deze in lange linten. Haal de bladeren los van de kool. Laat ze heel of snijd ze in brede repen.
- 3 Blancheer de groenten 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
- 4 Verhit de rest van de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook.
- 5 Schep de groenten, roomkaas en citroensap erdoor en roerbak tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- 6 Snijd het brood in kleine blokjes en strooi deze voor het serveren over het gerecht.
bereidingstip
Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Sauvignon Blanc, net zo knapperig als dit gerecht zelf. Kies bijvoorbeeld voor Sensas, Touraine of Sea Breeze.