2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Wortel en spitskool met kruidencroutons

Wortel en spitskool met kruidencroutons

ingrediënten


25 min
2 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

kleine spitskool

dit product is niet beschikbaar

300 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrijk de sneetjes brood met 1 eetlepel olijfolie gemengd met de pesto. Rooster ze onder een hete ovengrill.
  • 2 Schrap de wortel en schaaf deze in lange linten. Haal de bladeren los van de kool. Laat ze heel of snijd ze in brede repen.
  • 3 Blancheer de groenten 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook.
  • 5 Schep de groenten, roomkaas en citroensap erdoor en roerbak tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Snijd het brood in kleine blokjes en strooi deze voor het serveren over het gerecht.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Sauvignon Blanc, net zo knapperig als dit gerecht zelf. Kies bijvoorbeeld voor Sensas, Touraine of Sea Breeze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 23 gram