8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zachte wener tulband

Zachte wener tulband

ingrediënten


20 min
8 personen
20 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

140 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

110 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

160 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

tulbandvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 165°C. Klop de eieren met de suiker, de citroenrasp en een mespuntje zout stevig tot het mengsel de dikte van yoghurt heeft.
  • 2 Smelt de boter. Zeef de bloem en maizena en spatel door het eimengsel.
  • 3 Voeg direct daarna de gesmolten boter toe. Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 4 Keer de tulband direct uit de oven om op een theedoek. Snijd de cake in plakken en besmeer met roomboter.

bereidingstip

Bestrooi voor een feestelijk effect de tulband en het bord met poedersuiker.. <h4>Wat is het verschil tussen een tulband en een cake? </h4> Een tulband is eigenlijk een vorm van cake, maar dan gebakken in een speciale ronde bakvorm met een gat in het midden. Een tulband wordt vaak gebakken voor feestelijke momenten, zoals Kerst of Pasen. Een gewone cake is meestal rechthoekig en wordt vaker als alledaags tussendoortje gezien. . <h4>De perfecte tulband bakken </h4> Wil je dat je tulband mooi zacht en luchtig wordt? Let dan hierop:<br/> • Ingrediënten op kamertemperatuur: Dit zorgt voor een beter gemengd beslag en een luchtiger resultaat.<br/> • Niet te lang mixen: Te lang mixen kan het beslag zwaar maken. Mix tot de ingrediënten net gemengd zijn.<br/> • Bloem zeven: Door het meel te zeven, mengt het makkelijker en krijg je een luchtiger deeg.<br/> • Vorm goed invetten en bestuiven met bloem: Zo komt de tulband makkelijk uit de vorm.<br/> • Rustig laten afkoelen in de vorm: Laat de tulband na het bakken 10 minuten in de vorm staan, daarna voorzichtig lossen.<br/> . <h4>Hoe lang moet een tulband in de oven? </h4> Dit verschilt per recept, maar gemiddeld: Temperatuur: 160–175 °C (hetelucht 150–160 °C) Baktijd: 50–70 minuten (afhankelijk van de grootte van de vorm en het recept). </br> Tip: Controleer met een satéprikker. Komt deze er droog uit? Dan is de tulband gaar.. <h4>Kan cakemix ook in een tulbandvorm? </h4> Ja, dat kan prima! Een standaard cakemix werkt ook in een tulbandvorm. Houd wel rekening met: </br> • Invetten van de vorm: Extra goed doen, want een tulbandvorm heeft veel ribbels.</br> • Iets langere baktijd: Omdat de vorm dikker en dieper is, moet de cake vaak iets langer in de oven. Controleer vanaf 50 minuten regelmatig met een prikker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 15 gram