tulbandvorm
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
tulbandvorm
bereiden
bereidingstip
Bestrooi voor een feestelijk effect de tulband en het bord met poedersuiker.. <h4>Wat is het verschil tussen een tulband en een cake? </h4> Een tulband is eigenlijk een vorm van cake, maar dan gebakken in een speciale ronde bakvorm met een gat in het midden. Een tulband wordt vaak gebakken voor feestelijke momenten, zoals Kerst of Pasen. Een gewone cake is meestal rechthoekig en wordt vaker als alledaags tussendoortje gezien. . <h4>De perfecte tulband bakken </h4> Wil je dat je tulband mooi zacht en luchtig wordt? Let dan hierop:<br/> • Ingrediënten op kamertemperatuur: Dit zorgt voor een beter gemengd beslag en een luchtiger resultaat.<br/> • Niet te lang mixen: Te lang mixen kan het beslag zwaar maken. Mix tot de ingrediënten net gemengd zijn.<br/> • Bloem zeven: Door het meel te zeven, mengt het makkelijker en krijg je een luchtiger deeg.<br/> • Vorm goed invetten en bestuiven met bloem: Zo komt de tulband makkelijk uit de vorm.<br/> • Rustig laten afkoelen in de vorm: Laat de tulband na het bakken 10 minuten in de vorm staan, daarna voorzichtig lossen.<br/> . <h4>Hoe lang moet een tulband in de oven? </h4> Dit verschilt per recept, maar gemiddeld: Temperatuur: 160–175 °C (hetelucht 150–160 °C) Baktijd: 50–70 minuten (afhankelijk van de grootte van de vorm en het recept). </br> Tip: Controleer met een satéprikker. Komt deze er droog uit? Dan is de tulband gaar.. <h4>Kan cakemix ook in een tulbandvorm? </h4> Ja, dat kan prima! Een standaard cakemix werkt ook in een tulbandvorm. Houd wel rekening met: </br> • Invetten van de vorm: Extra goed doen, want een tulbandvorm heeft veel ribbels.</br> • Iets langere baktijd: Omdat de vorm dikker en dieper is, moet de cake vaak iets langer in de oven. Controleer vanaf 50 minuten regelmatig met een prikker.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 630 kcal |
vet | 32 gram |
verzadigd vet | 18 gram |
koolhydraten | 70 gram |
eiwit | 15 gram |
WEB01-SPAR-PU