4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm ‘en croute’

Zalm ‘en croute’

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

9 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Leg alle ingrediënten klaar. Snijd de zalmfilet in 4 porties en dep droog. Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de zalmfilet met citroensap en bestrooi met een beetje zout en peper.
  • 2 Meng de citroenrasp, knoflook, peterselie, ansjovis en 1 eetlepel olijfolie tot een gremolata.
  • 3 Leg 4 plakjes deeg naast elkaar en leg de zalmfilet erop. Verdeel de gremolata erover en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrijk de randen van het deeg met ei.
  • 4 Prik gaatjes in de andere plakjes deeg, leg deze erop en druk de randen op elkaar met de tanden van een vork.
  • 5 Snijd visjes uit het laatste deegplakje en plak ze met ei op de zalmpakketjes. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.
  • 6 Bak de zalmpakketjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Lekker met een venkelsalade met sinaasappel, Parmezaanse kaas en rucola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 40 gram