4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmburger met kropsla en kruidenboter

Zalmburger met kropsla en kruidenboter

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
400 gram zalmfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 13.18
1 teentje knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
1 theelepel olie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 9.89
1 Turks brood

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
1 kropsla

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
250 gram rauwkost

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
200 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99
1 theelepel citroenrasp

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.00
1 bosje dille

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
1 bosje bieslook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
1 bosje peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

  • 1 Spoel de mengkom van de boter niet schoon, maar gebruik deze om de stukjes ijskoude zalm fijn te malen met de knoflook, zout en peper. Vorm van dit zalmgehakt 4 platte burgers.
  • 2 Bestrijk een grillpan met olie en verhit deze. Gril hierin de burgers in een paar minuten per kant om en om goudbruin.
  • 3 Verwarm het brood eventueel 2-3 minuten in de oven of tussen de contactgrill. Snijd de punten brood open en besmeer deze met de kruidenboter.
  • 4 Serveer met de zalmburgers, kropsla en rauwkost.

bereidingstip

Worden de slabladeren al wat slapper? Leg ze dan even in een bak met ijskoud water, daar frissen ze van op!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 31 gram