4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Zalmtartaar-taartjes

Zalmtartaar-taartjes

ingrediënten


bestellen
35 min
4 personen
2 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

150 gram zalmfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.59
1 kleine rode ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 theelepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.39

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
3 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 eetlepel citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.45
75 gram veldsla

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
75 gram gemengde bladsla

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.15
1 limoen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49

benodigdheden

4 taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C en vet de taartvormpjes in. Snijd 125 gram gerookte zalm grof. Snijd de rest van de gerookte zalm in 4 brede lange repen.
  • 2 Schep de grofgesneden gerookte zalm en de zalmfilet met de ui, mosterd, de helft van de olijfolie en peper door elkaar. Bewaar deze zalmtartaar in de koelkast.
  • 3 Maak een losse knoop in de repen gerookte zalm en leg deze ook in de koelkast. Meng de rest van de olijfolie met het citroensap, zout en peper en houd deze dressing apart.
  • 4 Snijd het filodeeg in vierkantjes van circa 12x12 cm. Bestrijk aan beide kanten met de boter en druk ze diagonaal gestapeld, zodat de punten zichtbaar zijn, in de vormpjes.
  • 5 Bak in het midden van de oven in circa 6 minuten lichtbruin en krokant. Neem de filobakjes uit de oven en haal ze uit de vormpjes.
  • 6 Schep de dressing door de sla en verdeel de salade over de borden. Zet de taartbodempjes in het midden en verdeel de zalmtartaar erover.
  • 7 Snijd de limoenplakjes tot de helft in en leg ze gedraaid op de taartjes. Leg de zalmknopen ernaast.

bereidingstip

Vervang in dit recept het filodeeg ook eens door bladerdeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 20 gram