4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete aardappel met geroerbakte tuinbonen en chorizo

Zoete aardappel met geroerbakte tuinbonen en chorizo

ingrediënten


20 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kwark

dit product is niet beschikbaar

500 gram tuinbonen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de aardappels met het snijvlak naar beneden in de schaal en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Bak intussen de chorizo in een droge, hete koekenpan op een lage stand in enkele minuten knapperig.
  • 2 Voeg de knoflook en tuinbonen toe en roerbak op middelhoge stand in circa 5 minuten beetgaar. Roer de kwark los met de mayonaise, kruiden en bosui en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Neem de aardappels uit de oven en leg ze met het snijvlak naar boven. Verdeel de tuinbonen en een lepel kwarksaus erover. Bestrooi eventueel met nog wat extra kruiden en serveer met de rest van de saus.

bereidingstip

Ook lekker: vervang de chorizo in dit recept door blokjes gerookt ontbijtspek of, voor een gerecht zonder vlees, door reepjes zongedroogde tomaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 18 gram