4 personen
gemiddeld
45 min.
bijgerecht
home recepten Zoete-aardappelpartjes met smoky aioli en paprikasaus

Zoete-aardappelpartjes met smoky aioli en paprikasaus

ingrediënten


45 min
4 personen
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mayonaise
2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de aardappel­partjes met 4 eetlepels olijfolie, ½ theelepel paprikapoeder en de knoflook. Rooster circa 35 minuten in de oven, tot de aard­appels volledig gaar zijn. Schep halverwege om.
  • 2 Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de uien op middelhoge stand glazig. Voeg de paprika’s en zonge­droogde tomaten toe met de azijn. Kook afgedekt circa 5 minuten op een lage stand en pureer glad.
  • 3 Meng de mayonaise met de rest van het paprika­poeder. Pel de gepofte teentjes knoflook en voeg de knoflookpuree toe aan de mayonaise. Roer glad en houd apart.
  • 4 Maak een spiegel van de aioli op een groot bord of schaal. Verdeel schepjes paprikasaus over de aioli en maak swirls met een vork. Leg de aardappelpartjes erop en bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 4 gram