4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete-aardappelpuree met Chinese kool en zalm

Zoete-aardappelpuree met Chinese kool en zalm

ingrediënten


35 min
4 personen
1 Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel harissa

dit product is niet beschikbaar

600 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de aardappelblokjes en 150 ml water of bouillon toe en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Meng intussen de harissa met 1 eetlepel olijfolie en een paar druppels citroensap. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bestrijk met het harissamengsel. Bestrooi met de sesam en bak circa 10 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Giet de aardappelblokjes af en voeg de boter toe. Stamp tot een puree en houd warm. Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en komijn 1 minuut op de laagste stand.
  • 4 Voeg de koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten, tot de kool licht geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kool met de puree op voorverwarmde borden en leg de zalm erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 30 gram