gemiddeld
30 min.
tussendoortje
home recepten Zoute chocoladekoekjes met hazelnoten

Zoute chocoladekoekjes met hazelnoten

ingrediënten


bestellen
30 min
120 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

125 gram blanke hazelnoten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.69
400 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 theelepel bakpoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
200 gram suiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
150 gram lichtbruine basterdsuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
250 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 10.58

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 8.38

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.90
4 eetlepels melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
2 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
theelepel vanille-essence

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
zeezout

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.65

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.05

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.15

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Strooi de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze in de oven in 5-7 minuten lichtbruin. Neem uit de oven en hak de noten grof.
  • 2 Meng de bloem met het bakpoeder, 1 theelepel (zee)zout, de suiker, basterdsuiker, chocolade en hazelnoten. Voeg de boter, melk, eieren en het vanille- aroma toe en kneed niet te lang tot een deeg.
  • 3 Schep circa 20 lepels van het deeg met genoeg tussenruimte op de bakplaat (bak eventueel in 2 porties of op 2 bakplaten). Strooi een beetje zeezout erover en bak circa 12 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

bereidingstip

Maak het deeg een dag van tevoren. Verpak in vershoudfolie en bewaar het tot gebruik in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 5 gram