8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zwitserse rol met citroenvulling

Zwitserse rol met citroenvulling

ingrediënten


bestellen
25 min
8 personen
4 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne tafelsuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.15
1 citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
40 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
10 gram maizena

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
200 milliliter slagroom

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
20 gram fijne tafelsuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.15
1 zakje vanillesuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.15
1 citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
2 eetlepels citroenmarmelade

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.19
2 eetlepels lemoncurd

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.19

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

2 schone theedoeken

  • 1 Begin met de vulling en klop de slagroom met de suiker, vanillesuiker en citroensap stevig. Bewaar de rasp om te garneren. Zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Klop met een elektrische mixer de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.
  • 3 Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker tot een lichtgele, schuimige massa. Voeg de citroenrasp toe.
  • 4 Schep de eiwitten op de eidooiers en zeef daarop de bloem en maïzena. Schep alles voorzichtig om met een spatel. Strijk het beslag rustig en gelijkmatig uit op de bakplaat en bak in de oven in circa 10 minuten goudgeel.
  • 5 Leg een schone theedoek op de cake en draai om. Leg de cake met de doek op het werkblad en trek het bakpapier voorzichtig los. Leg een andere, vochtige, schone theedoek over de cake en laat afkoelen.
  • 6 Bestrijk de afgekoelde cake met de marmelade. Strijk de citroenroom er gelijkmatig over uit, maar laat langs de randen 1 centimeter vrij.
  • 7 Rol de cake met behulp van de doek rustig en losjes op. Leg de rol met de naad naar beneden op een langwerpige schaal. Bestrooi met de citroenrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 4 gram