omdat elkaar helpen vanzelfsprekend is

hulp nodig of hulp aanbieden?

Als SPAR voelen we ons verbonden met de buurt en doen we graag net dat beetje extra!  Want iedereen kan wel eens wat extra hulp gebruiken. Of heeft een beetje tijd over om een ander te helpen.

Samen met WeHelpen maken we dat binnen SPAR mogelijk. WeHelpen gelooft dat iedereen ertoe doet, maar dat we vroeg of laat allemaal een keer hulp nodig hebben, voor onszelf of voor een naaste. De verzorgingsstaat wordt momenteel omgebouwd tot een samenleving die is gebaseerd op meer zelfredzaamheid en het verlangen om langer zelfstandig thuis te wonen in goede conditie. Hiervoor is het noodzakelijk dat mensen een sociaal netwerk hebben dat hen kan ondersteunen als dat nodig is en dat is wat WeHelpen biedt. Een online platform waar vraag en aanbod samen komen, waarbij de SPAR winkel in jouw buurt een faciliterende rol heeft.

Daarnaast biedt SPAR graag een veilige omgeving voor álle klanten, ook als zij dementie hebben. In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden stijgt dat aantal snel. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie waarvan de eerste zes jaar thuis. In deze jaren willen ze zo lang mogelijk genieten van alledaagse dingen, zoals een kop koffie of zelf de boodschappen doen. Het helpt dan als winkelmedewerkers dementie herkennen en vervolgens iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of mantelzorger.

Inmiddels hebben 6 SPAR winkels een training ‘goed omgaan met dementie gevolgd’. Zij mogen zich dementievriendelijk noemen en zetten zich in om een veilige omgeving te bieden aan alle klanten, ook als zij dementie hebben.

De volgende 6 winkels zijn dementievriendelijk en helpen je graag!

  • Tilburg

  • Hulst

  • Vuren  

  • St. Philipsland

  • Asperen

  • Nieuwe-Tonge

Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks